Paluu arkeen

Se on joululoma sitten lusittu, ja paluu arkeen on tehty. Ensimmäinen kouluviikko loman jälkeen on ohi. Arki lähti liikkelle tietysti jo viime sunnuntaina, kun oli aika palata asuntolaan. Siinä oli kyllä pohtimisen paikka, että mitä kaikkea sinne asuntolan kaappiin olikaan ennen lomaa jättänyt ja mitä kaikkea pitäisi ottaa mukaan. Ihanasti meni sunnuntai ilta kavereiden kanssa singstaaria ja pingistä pelatessa.

Maanantai aamuna iski sitten karusti arki vastaan kun piti olla kahdeksalta aamulla oppitunnilla😄. No kyllä siitä sitten heräsi ja ihan kivaakin oli tieto- ja viestintätekniikassa. Ohjailtiin bee-botteja ryhmissä ja suunniteltiin omakin bee-bot alusta/tehtävä. (Bee-bot on sellainen pieni ampiais ropotti, jonka voi ohjata menemään eteen, taakse, sivuille ja pysähtymään)

Tiistaina oli näytelmä kurssia ja päästiin käsiksi kässäriin. Roolijako saatiin tehtyä ja eka kerta käytyä käsikirjoitus läpi. Näytelmä tullaan esittämään sitten helmikuun alussa yleisölle. Tulee varmasti olemaan kiva projekti hienon ryhmän kanssa.

Keskiviikkona oli neljä tuntia tieto- ja viestintätekniikkaa (tämä viikko oli oikein tieto- ja viestintätekniikan intensiiviviikko😄) Tehtiin omia pelejä, scratch ohjelmalla. Tehtiin kaverin kanssa oikein hieno labyrintti-peli! Keskiviikkona oli myös lasten ja perheiden spiritualiteettiä. Kurssi on osa valinnaista tutkinnon osaa Kristillinen kasvatus. Itse suoritan kyseisen tutkinnon osan, sillä olen miettinyt että seurakunta voisi olla kiinnostava työmuoto (toki kaikki koulutuksen käyvät saavat pätevyyden suorittivat kyseistä tutkinnonosaa tai eivät).

Torstaina perehdyttiin ennaltaehkäisevän perhetyön tunneilla ensi- ja turvakodin toimintaan, lasten ja nuorten kuntoutussäätiöön sekä perheiden kohtaamiseen. Mielenkiintoisia ja tärkeitä aiheita on käyty ylipäätään koko kurssilla. Itse olen todella kiinnostunut perhetyöstä. Torstaina käytiin kaverini kanssa esittelemässä opistoa ja koulutus mahdollisuuksia Turun klassillisen lukion abeille. Ollaan käyty aikaisemminkin yhdessä esittelemässä opistoa. On kiva päästä kertomaan opistosta ja omista opiskeluista (ja on sekin ihan kivaa, että siitä saa pienen palkkion😄)

Perjantaina sitten taas suunnattiin parin luokkalaisen kanssa Kirkkonummelle, Meillä on menossa vaihtoehtopedagogiikan kurssi, jonka osana meidän piti vierailla tiettyä vaihtoehtopedagogiikkaa edustavassa päiväkodissa/koulussa. Vierailu itsessään oli aika lyhyt, mutta saatiin hyvin tietoa Reggio Emilia pedagogiikasta. Päiväkodilla oli kivat tilat, asioita oltiin lajiteltu kauniisti, seinillä oli paljon kuvia ja lasten töitä. Itse pidän pedagogiikkaan kuluvista projekteista. Päiväkodeissa saatetaan tehdä monien kuukausien mittaisia projekteita, jotka ovat lasten ideoimia.

Sellainen oli siis ensimmäinen viikko joululoman jälkeen. Meillä lukujärjestys vaihtuu joka viikko, eli ensi viikko on sitten taas erinäköinen. Voimia kaikille tähän kevääseen. Itse odottelen, että päivät pitenenisivät, niin saa taas vähän enemmän energiaa. Tältä näytti ensimmäisen viikon lukkariTieto- ja viestintätekniikan tunnin tuloksia


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuleva ohjaaja, mutta millainen

Asuntola elämää

Kevättä ilmassa