Näytelmän taikaa

Tänään on sitten saatettu näytelmäkurssi päätökseen. Kivalla porukalla ja hyvällä fiiliksellä ollaan saatu luoda hieno lastennäytelmä. Joululoman jälkeen saatiin opettajalta käsikirjoitukset ja tehtiin roolijaot. Siitä asti on harjoiteltu vuorosanoja, syvennetty roolihahmoja ja opeteltu lauluja. Mielenkiinnolla on moniin treeneihin menty, että mitäköhän uutta opettaja on keksinyt. Pikkuhiljaa alettiin kasata roolivaatteita ja lavasteita. Itse esiinnyin lapsena ja varustukseen kuului ulkohousut, tumput ja kaulaliina... hieman kuuma tuli aina esiintyessä.

Tämän viikon tiistaina oli sitten yleisökenraali. Pienellä jännityksellä ja hieman nopeennettuna vedettiin esitys ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle. Kehuja saatiin ja varmuutta siihen, että kyllä tämä ihan hyvä on. Keskiviikkona ja torstaina toimikin sitten yleisönä noin 500 lasta ja heidän kanssaan tulevat päiväkodin/ seurakuntien lastenohjaajat. Oli ihanaa nähdä miten lapset reakoivat näytelmäämme.

Yhteensä kymmenen näyttelijän voimin toteutimme näytelmän "Jos jussi vaikka yllättäis". Näytelmä pohjautui jänöjussin mäenlasku- lauluun, ja siellä seikkaili niin jäniksiä, oravia, lapsia kuin kevätkeiju ja lumikuningatarkin. Hymyiltiin, naurettiin, kauhisteltiin ja laulettiin noin 35 minuutin ajan. Ja tälläkin hetkellä soi ratiritiralla päässä. Näytelmässä Lumikuningatar toi talven ja Jussi halusi laskea suksilla pilviin asti ja siitä onko se hyvä idea, oltiin sitten montaa mieltä. Kevätkeiju tuli ja sulatti lumet

Näytelmä toteutui nyt viimeistä kertaa tällä erää sillä "opetussuunnitelmat muuttuu ja yksi opettajakin jää eläkkeelle" (niinkuin Marjaana sanoisi). Ohjaajamme oli mahtava ja suuri kiitos että hän jaksoi meitä, vaikka joku voisi väittää että, huumorin taso saattoi välillä olla hieman alhaista. 

Jos itse pitäisi nimetä kurssin parhaat puolet, olisi ykkösenä ehdottomasti lasten aitojen reaktioiden näkeminen, kun esiinnyttiin. Parasta oli kuulla kun joku aidosti nauroi, tai kun kysyimme lapsilta mitä nyt pitäisi tehdä ja he vastasivat. Ja selkeästi lapset tiesivät paremmin kuin näytelmän hahmot, että kypärää kuuluu käyttää kun menee laskemaan suksilla mäkeä. 

Tänään käytiin vielä osan porukan kanssa näytösten jälkeen juhlistamassa onnistunutta prokkista. Palkkarahojen ansiosta suuntasimme yhdessä kebab pizzeriaan. Huomenna jatkuu koulu sitten tavalliseen tapaan. Saa nähdä jääkö joillekkin rooli päälle vai onko tämä oikeasti ohi.Olli Orava ja Jussi Jänöjussi 
Ylpeä maskeeraaja


Lumikuningatar ja fanijoukot
kenraalin jälkeen
Käpälä saa maskin ensimmäistä kertaa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuleva ohjaaja, mutta millainen

Asuntola elämää

Kevättä ilmassa