Kasaan haalittua materiaalia

Siivoilin asuntolan kaappia. Kiinnitin huomiota, että ompa tullut viime viikkoina kerättyä erilaisia materiaaleja kasaan. Uusista hankinnoistani innostuneeta ajattelin esitellä hieman minkälaisia materiaaleja ja välineitä on tullut hankittua.

Osa uusista aarteistani on itsetehtyjä osa kaupasta. Ensimmäinen on oma luomukseni. Kyseessä on kuvassa vasemmassa yläkulmassa oleva hartauslaatikko. Vedin sen avulla viimeviikolla hartauden laskiaisesta päiväkerhossa. Laitoin laatikkoon aiheeseen liittyviä tavaroita, joita omassa hartaudessani oli lapanen, lumihiutale, pulla ja risti. Lapset saivat tulla yksi kerrallaan eteen, selkä minuun päin, ja tunnustella selkänsä takana käsillään heille antamaani esinettä. Sitten arvailtiin, mikä kumma siellä kädessä on. Lopuksi käytiin läpi mihin esineet liittyvät.

Toinen itse askartelemani väline liittyy myös seurakuntamaailmaan. Kyseessä on luomispussi (kuvassa oikea yläkulma). Luomispussia en ole vielä päässyt käyttämään, mutta ideana kerrotaan luomiskertomus kääntämällä pussia, josta tulee aina uusi kangas. Erilaisia kankaita pussissa on yhteensä kuusi (musta eli pimeys, valkoinen eli valo, sininen eli meret, kukallinen eli kasvit, eläinkuvioinen sekä ihmiskuvioinen) Itse törmäsin luomispussiin muutama kesä takaperin ja sain ohjeen sitä käyttäneeltä lastenohjaajalta. Hänellä oli käytössään samalla idealla tehty pussi kertomuksesta jossa Daniel joutuu leijonan luolaan. Ohjeen luomispussiin löytää esimerkiksi Hääräämön sivuilta.

Sitten joku saattaa huomata, että on tullut pyörittyä Tigerissa. Kuvan kalastuspeli (oikealla) sekä nopat ja kuvakortit (keskellä) ovat kaikki sieltä. Kalastuspelistä olen miettinyt, että sitä voisi käyttää joko ryhmässä, kahden kesken lapsen kanssa tai lapset keskenään, niin että ohjaaja tai toinen lapsi kertoo millainen kala toisen pitää kalastaa. Esimerkiksi "sinun pitää kalastaa kala, jossa on keltaisia pisteitä".

Kuvakortteja voi käyttää moneen tarkoitukseen ja minusta kyseisissä korteissa on nättejä kuvia. Itse käytin kortteja näytössäni laulukortteina. Asettelin noin seitsemän korttia lattialle. Valitsin aina yhden lapsen kerrallaan, joka sai tulla valitsemaan kortin. Sitten lauloimme kortin kuvaan liittyvän laulun. Olin keksinyt jokaisesta kortista laulun valmiiksi, mutta kysyin aina ensin lapsilta mikä laulu heille tulee mieleen.

Kuvassa olevat nopat ovat tarinanoppia. Itse en ole vielä käyttänyt, mutta perusideana niissä on heittää noppia ja keksiä niistä tulleiden kuvien pohjalta tarina. Toki noppia voi hyödyntää muillakin tavoilla. Itse kiinnitin huomiota että ostamissani nopissa ja korteissa on aika paljon samoja kuvia. Näistä olen ajatuksissani alkanut kehittää jonkinlaista peliä...

Viimeisenä on Oppi ja ilo sarjan Taaperon kanssa kortit. Kortit on tarkoitettu aikuiselle. Niistä löytyy erilaisia ideoita mitä voi touhuta taaperon kanssa. Kortin on lajiteltu ikä ryhmittäin 1-2 vuotiaat, 1-3 vuotiaat ja 2-3 vuotiaat. Kortissa on aina kerrottu mistä on kyse, mitä välineitä tarvitaan sekä mitä toiminta kehittää lapsessa. Osa korteista on suunnattu selkeästi vain kotikäyttöön, mutta löysin niistä jo monta hyvää ideaa joita voisi käyttää myös töissä.

Tigerista ostettujen tavaroiden tarkkoja hintoja en valitettavasti muista, mutta kaikki olivat 3-5 euroa kappale. Oppi ja ilo kortit ostin Suomalaisesta kirjakaupasta ja hinta oli 15,95e

Toki kaapeista löytyisi vaikka mitä kolmen vuoden aikana kertynyttä, mutta tässä oli nyt muutama viimeaikoina mukaan tarttunut tavara.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asuntola elämää

Tuleva ohjaaja, mutta millainen

Vieraileva kynä: Viittomakielen ohjaaja